Wilt u uw proefschrift laten drukken? Ook daarvoor bent u bij Boek-drukken.com aan het juiste adres! Wij drukken jaarlijks tientallen proefschriften. Daarnaast verzorgen wij ook geregeld de opmaak van het binnenwerk en de omslag van de proefschriften.

Een proefschrift wordt vrijwel altijd in hetzelfde formaat geprint: 17 x 24 cm. Dit formaat is de standaard voor vrijwel alle wetenschappelijke publicaties. De omslag van een proefschrift wordt in 99% van de gevallen als softcover uitgevoerd. Sommige promovendi laten daarnaast wel eens enkele exemplaren als hardcover inbinden. Zo hebben zij een mooi bewaarexemplaar van hun proefschrift.

Gaat u zelf een proefschrift schrijven? Dan is het handig om alvast te bedenken of u zelf de opmaak wilt verzorgen, of dat u deze wilt uitbesteden aan een grafisch ontwerper. Doet u de vormgeving zelf? Dan kunt u het beste de standaardinstellingen van Microsoft Word gebruiken: A4 formaat met marges van 2,5 cm rondom. Gebruik een lettergrootte van 12 en een regelafstand van 1.2 tot 1.4. Wij verkleinen uw document dan naar het proefschrift-formaat zonder dat regels verspringen.

Laat u de opmaak van uw proefschrift door een grafisch vormgever doen? Dan kunt u zijn of haar leven een stuk gemakkelijker maken door zo min mogelijk zelf in de opmaak te gaan knoeien. Gebruik wel kopjes en begin ieder hoofdstuk op een nieuwe pagina. Ga teksten echter niet uitlijnen met enters, tabs of spaties. Lever alle afbeeldingen en tabellen bij voorkeur ook apart aan in een zo hoog mogelijke resolutie.

Meer weten? Hier leest u alles over het drukken van uw proefschrift »